Kumppanit

Punaketun laajaan perheeseen kuuluvat yhteistyökumppanimme, jotka tuovat paikallisuuden lautasellesi. Esimerkiksi sämpylät ja muut leipomotuotteet tulevat Kemijärveltä, poronlihat Orajärven kylästä, kun taas marjat ovat sodankyläläisten omin käsin poimimia.

Pullakori Torvisen Majalla
Leipomotuotteet toimittaa Kemijärven Kiuaspulla

Kemijärven Kiuaspullalta Punakettu saa kaikki tarvitsemansa leipomotuotteet – ja niitähän piisaa. On hampurilaissämpylää, pizzapohjaa, keittoleipää sekä makeita leivonnaisia. Osa tuotteista on myös saatavilla gluteenittomana. Pelkkä ajatuskin nostattaa veden kielelle!

Poronliha Sodankylän Orajärven kylästä

Poronkäristys on kenties koko Lapin tunnetuin ruoka ja se on eri muodoissaan myös Punaketun suosituinta antia. Suurin osa porotuotteistamme tulee meille Sodankylän Orajärven kylältä, Maijalan perhetilalta. Poronkäristyksen lisäksi ravintolastamme löydät muun muassa poronpaistia,poroburgeria sekä poropizzaa.

Punaketun kuuluisa poropizza punasipulilla, leipäjuustolla ja hillalla.
Kalat Sodankylästä, olkaa hyvät

Punaketussa voit nauttia kalaa monessa muodossa, keitoista pizzoihin tai perinteisesti paistettuna. Mutta mistä herkulliset kalatuotteemme ovat peräisin? Vastauksen saamiseksi katseet kannattaa suunnata Sodankylään; Kiveliön Kala on toiminut kalanjalostuksen parissa jo vuodesta 1983, eli kokemusta ja osaamista riittää.

Aitoja lähituotteita Lapista

Punaketun raaka-aineissa suositaan paikallisia tekijöitä monipuolisesti. Ravintolan käyttämä Maakerkelän leipäjuusto tulee Kemijärveltä. Pelkosenniemen Kairalan kylästä saapuu Jaakkolan kaskinauris ja kaskinaurisolut. Lapin panimolta tulevat Pyhä-Luosto Lager sekä Kaltion Puolukkakivennäisvesi. Sienet, marjat sekä eri kausituotteet meille poimivat eri keräilijät Sodankylän sekä Pelkosenniemen kunnista.