Vastuullisuus

Jos Punakettu ei olisi punainen, väri olisi varmaan vihreä – niin lähellä vihreät teot, ekologisuus ja vastuullisuus meille ovat. Tämän osoituksena meille onkin myönnetty arvostettu Green Key -merkki, jonka saadakseen yrityksen tulee olla sitoutunut muun muassa energian- ja vedenkäytön tehostamiseen. 

Green Key -sertifioitu yritys

Punainen Kettu Oy:lle myönnettiin Green Key sertifikaatti 28.5.2021 ensimmäisenä yrityksenä Sodankylän kunnassa. Mitä se tarkoittaa käytännössä? Green Key -sertifioidun kohteen tulee täyttää kaikki Green Key -ympäristökriteerien pakolliset kohdat sekä raportoida hakemuksessaan ympäristötyöstään. Green Key -merkin saadakseen yrityksen tulee osoittaa olevansa sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen sekä ympäristörasituksen pienentämiseen.

Ekologisuutta ja lähiruokaa

Me Punaketussa teemme laajasti ekologisia valintoja lähiruoan lisäksi aina lämmitysmuodoista vedenkäyttöön ja kierrätykseen. Käytämme esimerkiksi maalämpöä energianlähteenä ja energia- ja vesitehokasta teknologiaa keittössämme. Tavoitteenamme on näin pienentää hiilijalanjälkeämme, jonka tasoa ja sisältöä seuraamme tarkasti.

Pikku-Venlan lihapulla-annos lautaselle aseteltuna.
Suojellaan luontoamme yhdessä

Luoston vesi on vanhan kivikerroksen sekä ametistikivien läpi suopautunutta pohjavettä eli lähdevettä. Vesi on ”kovuusasteeltaan” erittäin pehmeää. Meiän omasta vedestä kannattaakin nauttia litroittain! Luontoarvot ovat meille tärkeitä, joten luonnosta kerätyt roskat voitte jättää myös meille terassilla oleviin sinisiin roska-astioihin. Kiitämme lämpimästi yhteistyöstä!